Dödsfall

I sin sommarbostad i Väskinde har civilingenj ören Erich Ginzel avlidit: Den bortgångne, som vid sitt frånfälle var 52 år, har tidigare bl. a. varit verksam vid en ingenjörsbyrå i Stockholm. Efter en olyckshändelse 1934 var han arbetsoförmögen men lyckades ändå själv skapa en idyll av sitt ställe i Väskinde som han varje år gärna vistades på så länge som möjligt in på hösten. Dödsfallet upptäcktes i söndags av släktingar från VisbSr. Ingenjör Ginzel hade då inte hört av sig på någon slag. Närmast sörjes han av makan Edit, f. Lignell, som är avdelningsföreståndare hos Stockholms stad, sonen Oswald, sin moder, änkefru Martha Ginzel, Wien, och systern Hilde, maka till tonsättaren Fr. Mehler i Visby.

Fru Hulda Bogren, maka till f. stenarbetaren Johan Bogren, Slite, har avlidit, 78 år gammal. Hon och hennes make firade för 14 dagar sedan sitt diamantbröllop. Närmast sörjande är nu, förutom maken, två söner Erik och Axel, båda brännmästare i Slite, samt tre döttrar, Märta, gift med plåtslagaren Henning Nilsson, Slite, Signe, gift med chaufför Sven Jönsson, Visby, och Ivar, civilingenjör i Ludvika, vidare sonhustrur, barnbarn och barnbarnsbarn.

Efter en längre tids sjukdom har änkefru Olga Olofsson, Banna i Lärbro, avlidit, 70 år gammal. Hon var född i Hall och änka efter lantbrukaren August Olofsson. Närmast sörjes hon av sonen Erik, chaufför i Rute, sonhustru och barnbarn.

I en ålder av 25 år har Lars Winarve, Rone, avlidit på Serafimerlasarettet i Stockholm. Han sörjes närmast av föräldrar Och syskon.

Gotlänningen
Tisdagen den 11 November 1952
Nr 262

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *