Sportspalterna.

Vi gotlänningar på Bosön
— Resebrev av BERTH LINDLÖF —

Det har blivit vinter med en gång häruppe. Vi har 4 gr. kallt och ett litet tunt snötäcke. Halva kurstiden har nu gått och vi börjar redan med bävan se mot den dag när de härliga dagarna häruppe är slut.
Vi har de sista veckorna spelat mycket fotboll på Bosön. Träningsplanen, en fin kolstybbplan, som inte har haft någon känning av allt regnandet, har varit skådesplats för många hårda duster. Det är många nyheter i fotbollsträningen som vi får ta del av, och vi ser med tillfredsställelse fram mot den tid när vi kommer tillbaka hem, och i våra respektive föreningar kan få börja litet hårdkörning med grabbarna. Men som väl dom flesta vet är inte fotbollsspelarana något särskilt träningsvilligt släkte och allraminst spelarna på Gotland.
Klubbmästerskapen i fri idrott blev en stor gotländsk framgång. Peo tog hem kula, diskus, spjut och 400 m där han gjorde den goda. tiden 55.0 Per Åke visade framfötterna genom att springa hem 1.500 m på 4.36,0. Peo hade även flera andraplaceringar, medan han i stavhopp av någon oförklarlig anledning inte fanns med i prislistan. Han har dock enligt rapporter från tillförlitligt håll setts i träning på 1.85 där han lär ha haft flera goda försök.
Två gånger i veckan har vi orientering och där har inte våra grabbar visat något större kunnande om man jämför med storfräsarna. Det är dock ganska stor skillnad på terrängen häruppe gentemot Gotland. Terrängen är ganska kuperad, och det är ofta svårt att kunna skilja höjderna ifrån varandra när man inte är mer avancerad i orientering än vi. Per Åke har dock placerat sig bra vid flera tillfällen.
Förmågan att kunna hålla tal upptar en stor del av våra lektioner. Vi har fått var sitt ämne att hålla föredrag i 15 minuter om, och det är många olika förmågor man får höra. En del har förmågan att kunna yttra sig obehindrat, medan många, blir offer för nervositeten och bitar sig i naglarana och rycker i slipsen hela tiden. Torulf har hedrat Gotland genom att hålla ett intressant föredrag om gotländsk idrott.
Det var något av en sensation pa aftonunderhållningen förra torsdagskvällen. Peo och Lasse uppträdde nämligen som både skådespelare och sångare. Som den allround Peo är gjorde han stor succes som sångare, och lär under den gångna veckan ha fått anbud från Operan. Kanske en ny Snoddas…
Gotland har som synes ingen anledning att känna sig missnöjt med sina representanter på Bosön. Vi är i gengäld mycket tacksamma att vi fått komma på en så rolig och givande kurs som denna. Slutar för den här gången med hälsningar till alla idrottsvänner.
Berth.

Tre nya föreningar i ishockey.
Det är hög tid att börja arbetet med ishockeybanorna säger ordf. i kommittén, Bertil Samuelsson, som vill göra föreningarna uppmärksamma på att sätta i gång nu. Tre nya lag har inrapporterats, och dessa är Burs GoIF, Vamlingbo IK och Alva IK. De kommer att återfinnas i klass III, som därigenom kommer att bestå av sju lag. Blir det flera, lag, säger Samuelsson, får vi dela upp serien. Det är nu meningen att dessa tre nya fören. skall skaffa sig utrustningar. Några egna banor har de inte utan kommer att förmodligen hålla till på Stångas, Havdhems och Hablingbos banor. Anmälningstiden för serierna gick ut första gången den 1 nov., men då som vanligt föreningarna är sena utav sig har anmälningstiden utsträckts till den 15 nov.

Gotlänningen
Fredagen den 7 November 1952
Nr 259

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *