Hubertusjakt och fest i VRK.

Visby ridklubb red på söndagen sin Hubertusjakt med hela 12 deltagare. Rendez-vous var vid I 18-fältet och därifrån bar det med överfurir Uno Hansson som master över diken, stentunar och klättergravar tills man efter en verkligt trevlig och pmväxlande jakt uppnådde halali vid Axelsro.
Där delade fru Hildur Johansson ut de traditionella järnekskvistärna och advokat Dufvemark, som själv deltagit i jakten, bjöd på den traditionella glöggen.
Bland deltagarna märktes fru Maud Appelqvist, som kommit ned från Stockholm för att deltaga i denna avslutning på årets jakter. Hon såväl som de övriga deltagarna var mycket nöjda, och mastern kan ha all heder av denna jakt.
På kvällen samlades ett 50-tal hästintresserade till Hubertusmiddag och halvårsmöte på restaurang Liljehornet. Ordföranden, Gösta Ronström, hälsade de närvarande välkomna och inledde dagens förhandlingar. Den viktigaste punkten där var beslut om vinterns tävlingsverksamhet. Därvid bestämdes, att i seriehoppningen skall ingå ett dressyrprov med relativt lågå fordringar. Dessutom skall det anordnas en dressyrtävlan, vilken även gäller som prov för ryttarmärket.
Efter förhandlingarna följde hubertusmiddag och därefter dans och hästprat. Fröken Alli Sundström underhöll med sång till luta. Under, kvällen förrättades prisutdelning i årets seriehoppning, där följande deltagare placeradesig:
Grupp I: 1) fr. Jensen, 2) fr. Dahl, 3) hr Jacobsson.
Grupp II: 1) Nils-Henrik Funck, 2) Åke Pettersson, 3) Clas-Erik Svaton.
Grupp III: 1) Nils-Ove Lundin, 2) Birgitta Wahlby.
Inför uppbrottet berättade en av klubbens nya medlemmar, verkmästare Jansson, om hur han hamnat i ridklubben. Han passade också på att ge ungdomarna några goda råd, ty trots slaktaryrket är han en stor djurvän och har alltid intresserat sig för hästar, som han uttryckte det. Slutligen fick överfurir Hansson en eloge för sitt outtröttliga arbete att lägga jakter och anordna tävlingar för klubben.
En eloge är också klubbmästärinnan, fru Birgit Pettersson, värd för allt det arbete som ligger bakom denna lyckade fest.
Esse.

Gotlänningen
Tisdagen 4 november 1952
Nr 256

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *