Bror Colstrup död.

Ett oväntat och för många även här i stiftet smärtsamt dödsbud ingick i går, meddelande att komministern i Brännkyrka -församling i Stockholm Bror Colstrup avlidit på Ersa sjukhus i en ålder av 47 år. Han hade vårdats på sjukhuset endast någon vecka, innan sjukdomen fick dödlig utgång.
Komminister Colstrup var född den 10 februari 1905 i Skredsvik i Göteborgs och Bohus län. Han avlade studentexamen i Uddevalla 1925 och blev teol. kand 1933, och efter genomgångna praktisk-teologiska prov prästvigdes han för Visby stift sistnämnda år. Sin första tjänst här fick han såsom vice komminister och stadsmissionär och han nedlade härvid ett gott och uppskattat arbete. Särskilt var han intresserad av söndagsskolan och ungdomsarbetet samt verksamheten bland de, gamla. 1937 blev han stiftsadjunkt och kom i denna tjänst att besöka och knyta många kontakter inom olika församlingar, speciellt då bland ungdomen.
Hans stora intresse för söndagsskolearbetet gjorde att han redan året därefter — 1938 — kallades som resesekreterare i Svenska kyrkans diakonistyrelses nämnd för kyrkligt söndagsskolearbete. Han har också utgivit flera böcker, som behandlar söndagsskolans arbete.
Han övergick emellertid år 1945 till Stockholms stift och slutade då som resesekreterare i diakonistyrelsens tjänst. Därvid blev han kyrkoadjunkt i den stora Brännkyrka församling och sedan 1948 även komminister där med främst Årstdistriktet som verksamhetsfält.
Pastor Colstrup efterlämnar minnet av en god och nitisk prästman. Närmast sörjande är makan, Inga, jur. kand. och stiftsnotarie i Stockholms stift, och i sorgen deltar många ämbetsbröder och församlingsmedlernmar såväl på Gotland som i den församling han nu senast var verksam.

Gotlänningen
Tisdagen 28 oktober 1952
Nr 250

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *