Dagens Turist

Åland och ålänningarna är förtjusande, utropar Britta Jonsson, Hejde och Margareta Johansson, Hemse, när de i morse med de nio övriga eleverna från Hemse folkhögskola kom tillbaka till Gotland efter en tre dagars vistelse på Åland och ett par dagar i Stockholm. Ja, det var så roligt att vara där, att samtliga flickor bestämt sig för att återvända dit på sin bröllopsresa, fortsätter de båda flickorna. Tre dagar var vi på Åland — landskapet som består av 6.654 öar — och vi bodde hos en familj i Mariehamn, men på dagarna åkte vi ut med taxi-bilar och såg på landskapet, fina taxibilar var det förresten, rena ra-rna vrålåken och inte var det dyrt att åka heller. Naturligtvis har vi sett det mesta som finns av s.k. sevärdheter, vi kan bara inte komma ihåg vad alltsammans hette.
På Åland finns också en folkhögskola, den ligger två mil från Mariehamn, och där var vi naturligtvis och hälsade på. Andra platser som man också minns särskilt var; Getabergens utsiktstorn, Lemströms kanal, Kastelholms medeltidsborg.
Ledare för resan har kand. Paul Norrby varit och truppen har bestått av elva stycken. Resan har ekonomiskt ordnats genom våra nsamlingar på sjätte-junifestligheterna i Hemse och mat och logi, som gick på ungefär 75 kr, har vi bekostat själva, men det var det sannerligen värt.
I Stockholm hann vi också med att se oss omkring lite, bl.a. på S:t Eriksmässan, studiebesök i olika museer, båtfärd under broarna m.m.
Ja, så berättade ungefär de båda flickorna och nog kan man hålla med om att det var en värdig avslutning, denna Alandsresa, på en sommarkurs.
Turistsnoken.

Gotlänningen
Fredagen 29 augusti 1952
Nr 199

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *