Födelsedagar

ÅTTIO ÅR fyller på fredag f. småbruksägaren Karl Edvard Jakobsson, Korsgränd 2 i Visby.

SJUTTIOFEM ÅR fyller på fredag f. hemmansägaren August Jakobsson, Sallmunds i Mästerby. Han är född i Eksta och började med jordbruk genom att arrendera en gård vid Kvie i Vall, som han hade ett 20-tal år. Sedan köpte han ett stycke jord vid Bjärs i sama socken och byggde både manbyggnad och ekonomibyggnader. För fyra å fem år sedan slöt han dock med jordbruket och flyttade till Mästerby.

SEXTIO ÅR fyller om torsdag fröken Rebecka Bergsten, Ansarve i Fröjel. Hon har sedan tidiga ungdomsår varit ansluten till den baptiska verksamheten, först såsom medlem ar Ek-sta baptistförsamling. Sedan 1926 har hon tillhört församlingen i Fröjel, där hon varit verksam bl. a. som lärare i söndagsskolorna, en tid var hon föreståndarinna för söndagsskolan i Nedre, Fröjel. Hon har likaså varit föreståndarinna för syföreningen under flera år.

Sextio år fyller på fredag fru Olga Maria Kristina Hallgren, Sandarve i Fardhem.

FEMTIO ÅR fyller på lördag exekutionsbiträdet Herbert Malmqvist, Visby. Jubilaren är född i Lokrume o. fick i 20-årsåldern anställning vid kronan, närmare bestämt A 7, där han var kvar till 1932. Efter slutad tjänstgöring utnämndes han 1936 till sergeant och 1943 till styckjunkare i reserven. I sin nuvarande befattning inträdde han 1932. Femtioårsdagen tillbringar han bland anhöriga på fastlandet.

Femtio år fyller på torsdag fröken Anna Ekelöf, Simunde i Vamlingbo. Hon är född vid Simunde och har förblivit sin födelsebygd trogen. Vänlig, glad och rättfram och alltid hjälpsam har hon med allt skäl tillvunnit sig vänskap och förtroende från alla håll. Inom föreningen Solglimten har hon givit mycket av tid och intresse och vid söndagsskolfester o. missionsförsäljningar är hon alltid den tjänande systern som med glädje gör sin insats i missionsarbetet.

Femtio år fyller på fredag hemmansägaren Harry Westöö, St. Valle i Rute. Han är född i Rute och övertog St. Valle vid 23 års ålder. Hans kunnande har även tagits i anspråk för kommunala uppdrag. Sålunda har han varit ledamot i kommunalnämnden, skolstyrelsen, familjebidtagsnämnden och skolstyrelsen.

Fru Elsa Johansson, maka till stenarbetaren Karl Johansson, Puttersjaus i Rute, fyller på fredag femtio år. Hon är tvillingsyster till hemmansägaren Harry Westöö. Hon är född vid Puttersjaus.

Fru Ebba Katarina Wallin, Mellangatan 52 i Visby, fyller på fredag femtio år.

Gotlänningen
Tisdagen 26 augusti 1952
Nr 196

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *