Japansk geologiprofessor gjorde blixtvisit i Visby.

En japansk professor i geologi Teiichi Kobayashi gjorde i går en blixtvisit i Visby, sedan han i Lund dryftat geologiska spörsmål med docent Hede, som är stor kännare av Gotlands grund.
Professor Kobayashi startade sin utlandsresa i ett SAS-plan från Tokio den 30 juli kl. 9 på kvällen. 19 timmar senare tog planet mark på Kastrups flygfält. Från Köpenhamn »färjade» han över till Malmö och beträdde Sverige för andra gången i sitt liv. Första besöket skedde år 1934.
Wonderful, föll hans replik på frågan hur han upplevt dagen i Visby. På förmiddagen studerade han strandvallarna vid Korpklint och ägnade eftermfddagen åt improviserade utflykter i Visbys pittoreska och minnesrika gatlabyrint. Ringmuren har fått plats bredvik Kinesiska muren i dr Kobayashis minne.
Från Visby bär det av till Trondheim, men resans huvudmål ligger i Afrika, närmare bestämt Alger, där naturvetenskapsmän från hela världen samlas till kongress 8-15 september. Han har för avsikt att företaga exkursioner i Marocko veckorna före och efter konkressen. Sedan blir det Portugals och Spaniens tur att få besök av globetrottern. I Madrid hålles »Royal Society Geografy» för 76:e gången. Nästa steg tar han över »pölen» till Boston för att delta i en ny kongress. Under november, december och januari kommer dr Kobayashi att resa över den amerikanska kontinenten och föreläsa vid olika colleges, innan det bär av hem till Nippon och undervisningen vid Geologiska institutionen i Tokios universitet.
Ji.

Gotlänningen
Fredagen 8 augusti 1952
Nr 181

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *