Gotländska hemvärnet hedrar sig.

Placerade sig på 10:e plats i rikshemvärnstävlingen.
Hemvärnets ”svenska mästerskap”, rikshemvärnstävlingens final, avgjordes på söndagen i Stockholm, i Rosersbergs skjutskolas övningsterräng. Inemot 450 skyttar ställde upp och man tävlade i två klasser, en för allmänna hemvärnet och en för driftsvärnet.
Allmänna hemvärnet tävlade i stridsskjutning i grupp och driftvärnet i lag i enskild stridsskjutning. Allmänna hemvärnets grupper var på åtta man jämte gruppchef och driftsvärnets lag på fyra man. Båda klasserna sköto med kulsprutegevär, kulsprutepistol och gevär. De hade vardera tre ,skjutstationer och de tävlande förflyttade sig var och en c:a 1 mil.
Resultatet blev att Västerås hemvärnsområde blev bäst i allmänna hemvärnets tävling med 450 poäng, tvåa blev Malmens med 436 och trea Göteborgs norra, grupp 1, med 425. På tionde plats kom det gotländska laget Stånga-Linde som nådde 393 poäng. Bäst i driftsvärnets tävling var marinen med 390 poäng.
— Det gläder mig, säger den gotländska hemvärnschef en major Nils Borenz, då Allehanda ringer upp. Det var en hedersam placering och det är bra resultat i denna hårda tävling att komma med i bästa tredjedelen. Många hemvärnsområden på fastlandet har ju långt större antal mannar till uttagningstävlingarna än vi här på Gotland. Det beror för övrigt icke bara på att få säkra gossar i skjutningen, det beror också i hög grad på gruppledaren hur gruppen kan göra sig gällande. Gotlänningarna ha hedrat sig förut ocli gjorde tydligen ett gott arbete även denna gång.
Årets gotlandslag bestod av Hilding Svensson-Rylander, gruppchef, Stånga, Birger Olofsson, Hemse, Valfred Andersson och Bertil Klint, Stånga, Olof Olsson, Linde, Nils Johansson, Levide, Torsten Kristoffersson, Sture Wastesson och Ivan Jacobsson (res.), alla Stånga.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 8 September 1947
N:r 204Förlovning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *