Livligt intresse för Fotoklubben.

Gotlands Fotoklubb höll i går kväll sitt första sammanträde för året på Gamla Borgmästaregården i Visby, där 35 personer samlats. Vid förhandlingarna, som leddes tv kamrer Arne Lindström, behandlades den vinterbildstävling som utlysts inom klubben och man diskuterade även den kommande verldamheten i övrigt. Det bestämda bl. a. att varje medlem får rätt att delta med tre bilder men att tävlingen avser enskild bild som normerande bildstorlek bestämdes 9X12 och 13X13 och pappersvalet skulle vara fritt Bilderna skola åtföljas av förseglad namnsedel och på bilderna anges sålunda endast signatur eller bomärke samt fototekniska Upplysningar, såsom kameramärke, filter, exponeringstid, objektiv m, m. Tävlingstiden utgår den 15 april och bidragen kunna lämnas till sekreteraren, hr R. Herlitz, Allehanda, Visby.
Nästa möte hålles på samma lokal den 26 februari och man beslöt att med tillhjälp av klubbens egna förmågor gå in för en repetition av fotograferingens ABC för att sedan bygga vidare med en och annan specialsak. Huvudsaken ansågs vara’ att medlemmarna på sammankomsterna få diskutera och framstående frågor samt studera kameror o, jämföra bildmaterial m. m.
Efter förhandlingarna gav hr Ragnar Nordström en mycket intressant inblick i den stereoskopiska fotograferingen, varvid han förklarade grunderna för densamma och förevisade sin utrustning samt ett urval av bilder som tagits enligt denna metod. Sedan man tagit kaffepaus visades ett par filmer, nämligan Olja ur jorden, till vilken avdelningschef Evan Möllerberg höll e ett kort anförande, samt en visby-rapsodi i både färg och svartvitt, som upptagits av dr Nils Bolin och nu visades av denne.
Klubben har nu fått 51 medlemmar och starten har alltså varit lyckosam.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 30 januari 1943
N:r 24

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *