Årets simskola i varmbadhuset,

som pågått sedan oktober månad i fjol, avslutades på onsdagskvällen med en liten improviserad uppvisning av eleverna samt avtackning av simläraren, badmästare Å. Linden.
Vid starten räknade kursen sammanlagt 36 deltagare, därav 26 damer. Av dessa ha emellertid av skilda orsaker 7 deltagare underlåtit att fullfölja kursen. De övriga ha med energi och av simläraren vitsordad beslutsamhet kämpat sig fram till det eftertraktade målet, nämligen simkunnighet, och det har gått överraskande bra, försäkrar hr Linden. När det gäller elever som hunnit en bit upp i medelåldern bruka det nämligen vara ganska besvär gt att meddela simundervisning. I årets kurs äro inte mindre än 8 av damerna över 50 år. Kursen har omfattat 12 lektioner och resultatet av undervisningen få eleverna själva dokumentera. Vare det nog sagt att både damerna och herrarna i årets simskola alldeles utmärkt fortsätt att tillvarataga undervisningen.
Simläraren gav också uttryck åt den meningen i ett litet tacktal till eleverna, vari han komplimenterade dem för ådagalagt nit och intresse.
För eleverna talade fru Frida Karlsson och överlämnade som ett synligt bevis på elevernas tacksamhet en bukett varmt röda tulpaner och ett presentkort i postsparbanken. I fortsättningen uttalade fru Karlsson en förhoppning om att eleverna och simläraren skola sammanträffa vid Snäckgärdsbaden, när det blir tid att avlägga prov för simborgarmärket. Till sist förenades man i ett fyrfaldigt leve för simsporten.
Efter uppvisningen samlades deltagarna och simläraren till kaffe på Hansegårdens restaurang. Det var många glada och trevliga minnen från simkursen som därvid passerade revy.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 28 januari 1943
N:r 22

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *