Ett svårartat eldsvåde-tillbud

inträffade i går eftermiddag vid Vägome i Lärbro och det var endast genom ett snabbt ingripande som en av gårdarna där kunde räddas från att bli fullständigt eldhärjad. Nu kunde brandskadorna begränsas till en förstörd kammarinredning men givetvis blevo de skador som orsakades av vatten och rök mera omfattande.
Elden uppstod vid 5-tiden i änkefru Maria Petterssons fastighet vid Vägome, som bebos av chaufför Karl Bergström och hans familj. En av döttrarna hade varit uppe på kammaren i andra våningen och gjort eld i kaminen och det var när fru Bergström en halvtimme senare kom upp som eld och rök slog emot henne. Hon fick i en hast alarmera grannarna och dessa i sin tur ringde runt till flera samt sände också bud efter sockensprutan. Det kom sålunda mycket folk till platsen och tack vare detta kunde man bilda kedja för vattenlangning från den närbelägna ån. När sprutan kommit till platsen kunde man med framgång angripa eldhärden och inom kort var den röde hanen besegrad. Även militären ryckte ut med sin motorspruta, men då den anlände var faran redan avvärjd.
Det visade sig sedan att elden uppkommit genom en spricka i kakelugnen och den hade-börjat i taket samt spritt sig därifrån till övriga delar av rummet.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 22 januari 1943
N:r 17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *