Landsbygden. Ljugarn.

LJUGARN.
Tjugondedagsfesten. Den sedan cirka sextio år tillbaka traditionella tjugondedagsfesten hölls på onsdagskvällen i missionshuset härstädes under god tillslutning. Missionshuset var inte ”fullpackat”, som ofta fallet varit vid tidigare fester av detta slag, men vädret gjorde väl sitt till att inte de långväga kunde komma med så talrikt som annars.
Festen började med ett musikstycke spelat av pastorerna A. Sandberg (orgel) och L. Olsson (mässinginstrument), varefter sjöngs sången ”Skynda till Jesus”, så följde bön, en duett av pastorarna Sandberg och Olsson och pastor Olsson läste som inledningsord några verser ur Ps. 139. Efter ytterligare en duett höll pastor Sandberg en allvarsmättad predikan över Mat. 13: 44-46. Tal. poängterade hurusom vi alla äro kallade att vara med och bygga Guds rike. Riket finns även om vi aldrig komma med i detsamma, men. Jesu mening var att vi skulle vara med i det. Världen har tid efter annan skaffat sig frälsare, men deras förmåga var så begränsad och tog så fort slut. Endast Kristus varar. Himmelriket söker medborgare bland oss, skatten söker sin ägare.
Pastor Olsson föredrog Karl Asplunds dikt ”Hjältarna” och Harry Blombergs ”Kolportören”, och därefter följde det traditionella kaffet. Efter ytterligare ett par poem av pastor Olsson samt en duett talade pastor Olsson med ledning av ett par verser i Hebr. 2 kap. om människans evighetsvärde. Människan fogar sig lätt i nya förhållanden, blir lätt en maskin, men i var och en finans en själ av evighetsmått. I Mästarens hand kan den sämste bli ett fint instrument.
Så avslutades årets tjugondedagsfest, och man hade känslan av att den troget följt i föregångarnas spår beträffande innehåll och omväxlande program.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 19 januari 1943
N:r 14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *