Landsbygden. Tofta.

TOFTA.
Baptistförsamlingen har hållit årsmöte, varvid föreståndaren inledde med ett kort tal i anslutning till ett bibelord. Årsberättelsen föredrogs, och ur densamma inhämtades, att under året 75-årshögtid hållits. Vidare har el. ljus inmonterats, vilken kostnad likviderats genom insamling bland medlemmarna samt kollekt vid 75-årshögtiden. Flera konItingenter civilvill. har under så gott som hela året med intresse tagit del i verksamheten.
Fast. A. Olsson, vilken varit föreståndare i omkring 20 år, hade sagt upp sin plats till den 1 jan. Som avskedsgåva överlämnades en stilig fåtölj. I samband härmed uttalade v. ordf. församlingens tack för trogen tjänst. Fast. John Carlsson, vilken ofta deltagit i i verksamheten, har erhållit kallelse att tjäna församlingen. Han har lovat att t. v. — i samband med föreståndarskapet vid Betaniahemmet, tillhörigt Ö. M. — tjäna församlingen.
Samtliga kassor balanserade på en summa av drygt 3,800 kr. En medlem I som ville vara onänind, har till byggkassan överlämnat en gåva av över 600 kr. Det betyder, att den skuld, som förut fanns, numera är betald.

Medlemsantalet var den 1 jan. 53.
Tack uttalades till alla som tjänat under året, och ny styrelse valdes. I de flesta fall förekom omval. Kaffe serverades under årsmötets gång. Vid mötet företogs en insamling för verksamheten, vilken steg till över 75 kr. Mötet avslutades med sång och bön.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 11 januari 1943
N:r 7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *