Borrande X:et gör kupp i affär.

Löfveberg & Peterssons affär vid Södertorg hemsökt.
En inbrottstöld har i natt förövats i firman Löfveberg & Peterssons affär vid Södertorg, varvid tjuven, som tog sig in genom ett fönster från gårdssidan, lade sig till med en del varor, särskilt tobaks-och tekniska produkter. Värdet av det stulna kan ännu icke angivas men torde gå till en hel del, helst som det gällde dyrare och ransonerade varor.
Tjuven har gjort flera fåfänga försök att borra sig in genom dörrar från gårdssidan och har även varit på ett fönster, där han också gett upp försöket. Han försökte så ett fönster till ett lagerrum åt gården och här kom han in. Han har därefter gjort sig god tid och därtill varit ganska kräsen. Han har ganska grundligt länsat tobakslagret men därvid ratat de billigare märkena och hållit sig till de bättre och finare. Vidare har han plockat till sig en försvarlig del tekniska produkter, såsom tvålar, hårvatten, rakvatten, tandcrem etc. och har här hållit sig till de dyrare kvaliteterna. Han har också tagit en del kaffe.
Tjuven har som sagt gjort sig god tid, han har sett sig omkring i lokalerna, smakat på äpplen, fikon och apelsiner, tagit upp en chokoladkartong och smakat på innehållet, rökt en del och slutligen roat sig med att på disken lägga bokstäverna B och X med billigare cigarettaskar. Slutligen har han lagt en lapp på kassaapparaten och där har han skrivit:

Jag har gjort en liten kupp kl. 11.
Tack för mig
Borrande X
Haha.

Huruvida mannen, som nu bör vara ganska välförsedd med tobak och tekniska artiklar för både trettondagshelgen och den närmaste tiden, också tagit annat i affären och huru mycket har man ännu inte kunnat bestämt avgöra, där fanns ju konserver, smör, ost m. m. som kan vara gott att ha. Huruvida han icke endast gjort en kupp utan också en dumhet får väl den närmaste framtiden utvisa, då polisen självfallet är i verksamhet. En fördel för bestämmandet av vad som stulits är ju att inventering verkställts så nyligen. Den stulna tobaken torde sålunda kunna tämligen noga angivas.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 5 januari 1943
N:r 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *