Burs hushållningsgille

hade i går sitt årsmöte i Lau skola under ledning av gillets vice ordfärande, lantbrukare Kr. Kristiansson, Stånga. Som inledning höllo konsulenterna Lorensson och Ljunggren vardera ett föredrag om jordbruksfrågor i nuvarande krisläge och därpå höllos mötesförhandlingar.
Gillets ordförande, lantbr. Hugo Andersson, Gläves i Burs, som på grund av sjukdom var förhindrad att närvara, hade meddelat att han icke ville bli återvald, varför hr Kristiansson utsågs till ordförande för tre år. Vice ordförande i gillet blev lantbr. Ivar Pettersson, Bumunds i Burgen, När, och till ledamot av bestyrelsen omvaldes lantbr. August Pettersson, Sigdes i Burs, med V. Söderdahl, Flors i Burs, som suppleant. Vidare företogs fyllnadsval för en ledamot under 1942, varvid Lars Jakobsson, Koparve i Lau, valdes med Lars Pettersson, Koparve, som ersättare. Vidare justerades medlemsmatrikeln, varvid sex personer föreslogos till inval.
Därefter höllo konsulenterna ytterligare två föredrag och till sist avtackades de båda föredragshållarna av ordföranden.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 22 Januari 1942
N:r 17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *