Kyrklig information och kristen gemenskap.

Inbjudan till Visbykursen utsänd.
Inbjudan till den av Svenska kyrkans diakonistyrelse och Svenska kyrkans missionsstyrelse anordnade kursen för kyrklig information och krissten gemenskap i Visby den 26 aug. —1 sept. föreligger nu i tryck. Till kursen inbjudas i första hand inom Visby stift verksamma präster, prästfruar, organister, kyrkorådsledamöter, lärare och lärarinnor, medarbetare i det frivilliga församlingsarbetet och för övriet alla. som i denna allvarets tid känna personligt ansvar för svenska kyrkan och hennes gärning i vårt folk.
Diakonistyrelsens och missionsstyrelsens inbjudan åtföljes av en särskild inbjudan från gotländsk sida, för stiftsrådets del undertecknad av utom biskop Torsten Ysander kontraktsprostarna Gustaf Reuser, Axel Klint och A. Kronqvist samt prosten Gustaf Sjöberg, kyrkoherde K. A. Widegren, kyrkovärden Rud. Bolin och agronom K. F. Broander. I denna inbjudan påpekas särskilt för skolrådsordförandena och lärarekåren att tvenne dagar av informationskursen få inräknas i höstterminens lästid.
Till programmet skola vi återkomma. Biskop Ysander har riktat en personlig hälsning till blivande deltagare i kursen:

Med glädje välkomnar jag denna kurs till Visby och hoppas att många skola finna möjlighet att deltaga. Vilka uppgifter och svårigheter vi som kyrkokristna ställas inför i morgondagen, är ännu icke klart. Med visshet veta vi, att var och en behöver fördjupat allvar, vidgad klarhet och den modiga fasthet, som gudsförtröstan ensam ger.
Väl mött till dessa Visbydagar!
TORSTEN YSANDER.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 7 Augusti 1940
N:r 180

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *