Idrott och sport.

Ännu en landslagsman hit till söndagen.
Tore Söderström, MP, skall delta på 1,500.

Nu har Gute fått ytterligare anmälningar till sina tävlingar om söndag och det ser ut som om det skulle bli gott om elitmän på banorna. Ytterligare en landslagsman har kommit med på anmälningslistan, nämligen Tore Söderström, Matteus-Pojkarna, som deltog i A-landskampen mot Finland i fjol och där startade i hinderlöpning. Söderström var med i Visby vid MP-besöket 1938 och blev då tvåa på 1,500 efter klubbkamraten Ollander på 4,15,6. Sedan dess har Söderström gått framåt mycket och hans insats i 1,500-metersloppet blir intressant att följa.
1,500 m. på söndag torde bli en gotländsk motsvarighet till det storlopp på 2,000 m., som skall gå på Stadion i morgon kväll. Ett starkare fält av löpare har väl aldrig förr skådats här på denna sträcka: Lasse Nilsson, Söderström, Arne Gustafsson, Anders Dahlin, Lundell, Thor, och ev. Karl Svensson, I 18.
Från MP komma förutom Söderström också 800 metersmannen Axelsson samt Hasse Persson, gammal visbybo och gotländsk rekordman, som skall starta i höjdhoppet.
På 800 m. blir det Axelsson, MP, Olle Jonsson och Troedsson, Fredrikshof, Söderström, Gute, m. fl. Från ”Hovet” kommer också sprintern Martin Jansson, som här får möta bl. a. Eja Bergström, KA 3, och Danielsson, I 18. Lindström, KA 3, som stötte 13,34 i Visbyspelen, har anmälts till kulstötningen. Nyanmälda äro också Thysn, Nynäs, i längd och höjd, K. G. Larsson, Lau, i kast och Wiklund, TTK, i längd.
Gustaf Kinn, Fredrikshofs tränare, kommer också ned till tävlingarna. Han var för många år sedan svensk maratonmästare och deltog i olympiaderna i Paris och Amsterdam.
Det bör särskilt påpekas att tävlingarna hållas på kvällen med början kl. 6, varför deltagarna slippa tävla under de varma middagstimmarna och publiken hinner avsluta söndagsbadet tills det roliga börjar.

Fem deltagare i Tingstädeloppet.
Tävlingen anordnas om lördag.

Tingstädeloppet, landsvägslöpning 25 km. Tingstäde—Visby, kommer att anordnas på lördag eftermiddag med start från Tingstäde kl. 17,45. Arrangör för loppet år IF Gute, som tills i dag fått in fem anmälningar, nämligen från Einar Norrby, Gute, bröderna Malmkvist från Bro och två löpare från KA 3, Lindgren och Pettersson.
I samband med loppet spelas en fotbollsmatch på Gutavallen mellan AIK och Gute, som börjar kl. 6,30. Under andra halvlek beräknas löparna anlända till målet på Vallen.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 11 Juli 1940
N:r 157

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *