Dödsfall.

I går avled på Visby lasarett hotellföreståndarinnan Sigrid Rosenblom, Hemse, som vid sin död var 55 år gammal.
Hon var änka efter källarmästaren Karl Rosenblom, som under ett flertal år drev hotellrörelse i Burgsvik innan makarna år 1917 övertogo Hemse hotell. År 1927 dog maken och fru Rosenblom övertog då ledningen av hotellet, vilket hon skött på ett utmärkt sätt till alla besökares belåtenhet. Personligen var hon en mycket omtyckt och hjälpsam människa, som vann många vänner. Under den senaste tiden har hon vårdats på lasarettet och på grund av tilltagande sjuklighet var det hennes mening att till hösten frånträda ledningen av hotellet. Den bortgångna var född i Motala. Som närmast sörjande efterlämnar hon en dotter.
Jordfästningen äger rum i Hemse kyrka på söndag.

Förre källarmästaren på Stadshotellet i Visby Alfred Bengstelim avled i söndags i Stockholm. Han skulle om söndag ha fyllt 75 år.
Den bortgångne var väl känd av det resande Sverige och kallades i den intimare vänkretsen vanligen ”Lagman Bengt”. Född i Härnösand började han sin restaurangmannabana vid 80-talets början och konditionerade under många år under källarmästare Lagerströms regim på Rosengrens källare i Stockholm. Då Stadshusets restaurang i Sundsvall återuppstod efter stadens brand 1888, övertog han denna för att sedan under 12 år föra spiran på det nyuppförda hotellet i Luleå. Därifrån kom han till stadshotellet i Åmål, tills han 1920 blev chef för stadshotellet i Visby. Detta innehade han till 1928, då han bosatte sig i Stockholm. Närmast efterlämnar han maka och en son, stud., Stockholm.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 10 Juli 1940
N:r 156

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *