Stölder ur tält på Norderstrand.

Över 150 kr. samt två kameror borta.
Vid tältplatsen på Norderstrand ha en del stölder blivit begångna under de senaste dygnen och sammanlagt har tillgripits 155 kr. i kontanter samt två kameror. Det stulna hade varit nedlagt i väskor som tjuven eller tjuvarna fått fatt i och länsat på värdeföremålen.
Vakthållning är visserligen anordnad på tältplatsen men det verkar tydligen som om den ej skulle bedrivas tillräckligt effektivt, varför lämpliga åtgärder att förhindra ett upprepande av stölderna synas vara på sin plats.
De badande och tältande kunna ju också i sin mån bidraga till att så pass stora stölder förhindras genom att ej ha med sig så stora penningsummor som här varit fallet. En god lösning för de tältande som kanske stanna för en längre tid vore att placera reskassan på. en bankbok, från vilken man kunde göra uttag efter behov.
Nu senast ha tre tält hemsökts och ur ett stals 115 kr. plus kamerorna samt ur ett annat 40 kr. Flera andra stölder ha rapporterats från samma plats i år och på Snäckgärdsbaden har man t. o. m. stulit skorna från de badande förutom en del mindre penningsummor.
För envar badande och tältande gäller det alltså att inte ha med sig för mycket pengar eller värdesaker till stränderna samt att f. ö. vara på sin vakt med skärpt uppmärksamhet.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 5 Juli 1940
N:r 152

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *