Stadens äldste fyller 99 år.

I morgon fyller Visby stads äldste invånare, förre skolläraren Olof Öberg, nittionio år. Han är född i Bro och ägnade sig först åt skrädderiyrket men slutade efter några år och besökte i stället en seminariekurs, som hölls i Lärbro och vid vilken man blev lärare på tre månader.
Sin första tjänst fick hr Öberg i Bro, varifrån han på grund av en omläggning i skolorganisationen fick flytta till Västkinde, där han var lärare till år 1904. Detta år uppnådde hr öberg pensionsåldern och slutade sitt skolarbete men han stannade kvar i socknen ännu många år som klockare och organist. I Västkinde var han även poststations-föreståndare innan järnvägen drogs fram genom socknen och vidare hade han uppdraget som brandstodsuppbördsman.
För drygt 20 år sedan flyttade hr Öberg till Visby och han vårdas här av sin dotter. Den gamle är ännu trots sin höga ålder förvånansvärt vital och är livligt intresserad av tidshändelserna, som han helst följer i radio, då synförmågan är starkt nedsatt, och allt talar för att han också skall kunna uppleva sekeldagen.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 2 Juli 1940
N:r 149

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *