Idrott och sport.

Stora militärtävlingar i Burgsvik.
Gotländsk idrott, fri idrott och fotboll.

På fredag komma stora militära idrottstävlingar att hållas i Burgsvik och dessa tävlingar omfatta skilda slag av både gamla och moderna idrotter. Det blir tävlingar i pärk, varpa, stångstörtning m. m. i gotländsk stil och vid sidan om detta hållas tävlingar i fri idrott samt spelas fotbollmatcher.
Ledare för hela arrangemanget blir major Råberg och vid hans sida står ”general” Dahlgren, som väl här träffar på en hel del av det folk han annars skulle ha dirigerat till årets Stångaspel.

AIK slog laget från Flottan.
I går kväll möttes på Gutavallen AIK samt ett lag från Flottan i en entimmes vänskapsmatch. Hemmalaget, som hade 3-4 av sina B-lagsspelare med, tog initiativet till att börja med och ledde snart med 2-0. Det första målet tillkom på straff och det andra gjorde Bror Nilsson sedan flottisterna missuppfattat situationen. Gästerna spelade emellertid upp sig och kommo med allt farligare anfall, av vilka ett under andra kvarten ledde till resultat; vi. fick en boll från högerkanten alldeles inne vid mål och hade bara att slå till. Någon minut efter kom den mest storslagna chans till utjämning som kunde tänkas men spelaren blev nervös, där han stod ensam med målvakten, och lade bollen utanför.
I andra halvlek var spelet omväxlande och jämnt fördelat, de sanabba anfall som flottisternas högerving drog upp voro dock de farligaste. I denna halvlek ökade AIK på sin seger med ett mål som sköts av ”Alma” Lindström, center för dageni AIK:s lag. Målsiffrorna kunde nog ha blivit större men turen var niånga gånger Flottans målman behjälplig och det stannade alltså vid 3-1.

En film från fjolårets korp.-orientering
kommer att visas av dr Nils Bolin vid AIK:s kvartalsmöte på Folkets hus över sal fredag kl. 19,30.