SARA övertar systemets restaurang.

En konsekvens av rusdrycksförsäljningförordning en.
Stockholms allmänna restaurangaktiebolag har genom i går tecknad överenskommelse övertagit Systemaktiebolagets restaurang
Visby. Den överenskomna köpesumman utgöres av fastighetens och inventariernas bokförda värde. Behållningen av försäljningen skall inlevereras till statsverket.
överlåtelsen av restaurangen är en konsekvens av den för något år sedan antagna nya rusdrycksförsäljningsförordningen, enl. vilken folkrestaurang skall drivas endast av allmännyttigt restaurangbolag. I samband därmed frigöras också systembolagen från restaurangrörelsen. Den nya förordningen har undan för undan genomförts i olika delar av landet, varvid SARA övertagit förvaltningen av de olika systemrestaurangerna, och Visby är, upplyser direktör Hartzell, den sista platsen, på vilken den nya ordningen ännu återstått att få till stånd.
Direktör Hartzell meddelar också, att restaurangen under den nya regimen kommer att drivas under oförändrad ledning och alldeles på samma sätt som nu. Förvaltningen kommer från SARA:s sida att utövas i Stockholm, men direktör Hartzell har anmodats att tjänstgöra som bolagets ombud i förekommande fall.
Tillträdet sker den 1 juli.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 12 juni 1940
N:r 133

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *