D. B. V:s paviljong

öppnade i går för säsongen och av allt att döma var starten mycket lyckosam. Det ligger sommarstämning i den grönska, som nu står lubbig kring detta gamla traditionsrika sommarställe, och den nya regim, som nu tar hand om Paviljongen, tycks från början vara inriktad på att göra sitt bästa för att åstadkomma en restaurang av första klass.
Den nye innehavaren, direktör Sven Larsson, är infödd visbybo och har gjort en vacker karriär inom restaurangyrket. Efter att i sex år ha varit köksmästare å Rosenbad, innehar han nu Restaurang Aston på söder i Stockholm och det har tydligen lockat honom att pröva sina krafter på gamla Paviljongen. De speciella förhållanden, som i år råda, kunna också ur vissa synpunkter anses vara fördelaktiga för denna restaurang.
Vid sin sida som rådgivare har direktör Larsson hr Martin Ebertz, även han visbypojke, vilken år 1905 debuterade i restaurangfacket som smörgåsnisse å Paviljongen. Nu har han under sexton år varit hovmästare å Rosenbad i Stockholm.
För musiken svarar kapellmästare Wilhelm Lindberg med ett sex mans kapell på ett sätt, som fyller höga anspråk. Hr Lindberg har varit engagerad vid Standard i Norrköping och Gillet i Stockholm samt även tjänstgjort som kapellmästare vid Royal-revyns turnéer. Denna erfarenhet kom också till synes både när det gällde utförande av konsertmusik och dansmusik.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 6 juni 1940
N:r 128

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *