Slite

Konfirmation
förrättades på lördagen i Othems kyrka, som med anledning av högtidligheten på traditionellt sätt smyckats med blommor och grönt.
Inalles deltogo 39 ungdomar, varav 24 från kommunala mellanskolan. Från Boge församling deltog ingen konfirmand. Samling skedde som vanligt i prästgården, varifrån konfirmanderna tågade till kyrkan under klockringning, och då processionen kom in i templet spelade kantor Hansson på orgeln en ingångsmarsch. Man samlades därpå i koret, där förhöret hölls. I anslutning till detta höll kyrkoherden ett tal till konfirmanderna, i vilket han som utgångspunkt valt Joh. 3: 16 ”Så älskade Gud världen. ..”, och därpå följde själva konfirmationen samt bibelutdelning. Akten avslutades med psalmen ”Som den unga björk i skogen”.
Under gårdagen gingo konfirmanderna till nattvarden. Båda dagarna var kyrkan fylld av folk trots de kommunikationssvårigheter som bensinrestriktioner m. m. innebär.

Lottafest på onsdag.
Slitelottorna komma på onsdag att anordna en liten festlighet på mellanskolan för att därigenom göra propaganda för sin organisation och samla nya medlemmar. Fru Marja Lantz kommer att hålla ett föredrag och fru Anna Greta Coldemo skall bidra med sång och uppläsning. Vidare kommer en tablå att anordnas och naturligtvis ingår även kaffe i programmet Festen börjar kl. 7 på mellanskolan.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 3 juni 1940
N:r 125

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *