Landsbygden. Sundre.

SUNDRE, 7 april.
Missionsförsäljning var i går kväll anordnad i folkskolan av föreningen Solglimten till förmån för Svang. Fosterlandsstiftelsens hednamission. Missionsaftonen inleddes med ps. ”Väldigt går ett rcip över land, över hav”, varpå distriktssekreteraren i Evang. Fosterlandsstiftelsen kand. Roland Thomsson höll en av hjärtlig värme och nitälskan för missionsarbetet buren predikan över orden: Skörden är mycken men arbetarna få, etc. Sedan en psalm därefter sjungits vidtog försäljningen som sköttes av kand. Thomsson på ett vällyckat och vinnande sätt.
De unga solglimtarnas arbeten rönte god åtgång och betalades rätt väl. Inte mindre än sju missionsarbetare under-hålles ute på missionsfälten av ”Solglimtarna” i Sverige, och med i detta arbete äro även solglimtarna ute i våra bygder.
Kand. Thomsson framförde ett missionens tack för visat intresse och ned-bad över verket för evangelie spridande och framgång välsignelse och nåd. Sist sjöngs en psalm.
Den nya psalmboken kommer på Palmsöndagen att införas i Sundre församling och begagnas vid högmässan för första gången. Kyrkoherde Ternéus kommer då att predika och även med ett kort tal inviga psalmboken för dess bruk vid församlingens gudstjänster.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 9 april 1938
N:r 82

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *