Till griftero

vigdes i lördags stoftet efter hemmansägare Johan Söderström, Botvaldavik i Gothem.
Kistan hade forslats till det vackert dekorerade Elimkapellet och placerats på en katafalk, omgiven av en rik blomsterskörd och levande ljus. Sorgehögtiden inleddes med sången ”Jag är en gäst och främling som mina fäder här”. Pastor A. Bergeen läste därefter ps. 90 och Petter Danielsson ledde i bön. Pastor Bergeen talade så över Luk. 23:29 ”Gråten icke över mig utan gråten över Eder själva och över Edra barn”. Den som inför döden är beredd att möta Gud böra vi icke begråta, men vi böra begråta vår egen glömska att bereda 088 för vår hädanfärd.
Sedan kören sjungit ”Närmare Gud till Dig”, förrättades den frikyrkliga jordfästningen. Efter ytterligare bön och sången ”Slutad är striden” utbars kistan under sorgemusik till den väntande likvagnen och fördes till kyrkogården. Efter körsång följde här kransnedläggning. Hr Viktor Söderström frambar de närmaste tack och farväl och nedlade en krans. Vidare nedlades kransar från Gothems baptistförsamling, Gothems blåbandsförening, pensionsstyrelsen, släkt och en stor skara vänner till den avlidne. Hr Gustaf Sandborg ledde i bön, man sjöng sången ”Få vi alla en gång mötas” och pastor Bergeen lyste slutligen frid över griften.
Efter begravningen var det åter samling i Elimkapellet, där middag gavs för ett hundratal inbjudna, varefter hölls en minnesstund med flera tal samt kör- och unison sång.
En ovanligt stor mängd blommor hade sänts till båren och i socknen flaggades allmänt på halv stång.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 28 mars 1938
N:r 71

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *