Landsbygden. Gothem.

GOTHEM, 18 mars.
Dödsfall På fredagen avled lantbrukaren Johan Söderström, Botvaldavik, efter endast en kort tids sjukdom. Han måste för några dagar sedan söka bot på lasarettet i Visby, men sjukdomen var av dödlig natur.
Den bortgångna har tagit en ganska framträdande del i det offentliga livet inom socknen, särskilt i yngre dagar. Begåvad och energisk gjorde han sig offentligt gällande både inom det ideella och religiösa arbetet och på mera praktiska områden. Han genomgick folkhögskolan i Hemse var aktivt verksam inom baptistförsamlingens ungdomsarbete och i blåbandsföreningen och har i båda dessa organisationer varit ordförande. Inom kommunen har han tillhört taxeringsnämnden samt var ännu vid sitt frånfälle ordförande i pensionsnämnden. För ett par årtionden sedan var han också verksam inom det frisinnade partiet och hans namn fanns upptaget på partiets kandidatlistor. Under senare år har han mera dragit sig tillbaka från förenings- och offentligt arbete.
Vid sitt alltför tidiga frånfälle var han endast femtio år gammal. Närmast sörjes han av maka och dotter, av åldrig moder samt en bror.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 19 Mars 1938
N:r 65

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *