En gripande jordfästning

ägde rum i Hejde kyrka i går, då stoftet efter den i Fårösund så sorgligt omkomne byggnadsarbetaren Emil Lindkvist vigdes till den sista vilan. Som officiant fungerade pastor Folke Hallén, vilken på ritualenligt sätt förrättade jordfästningen och i samband därmed läste några för tillfället lämpliga bibelord. Härefter sjöng pastor Hallén begravningsmässan och sång ur de nya psalmerna 549 och 339 omslöt den högtidliga akten. En avdelning skolbarn förhöjde ytterligare stämningen genom att medverka i begravningsmässans antifonier.
Därefter fördes kistan ut till den öppnade griften och sänktes ned i denna, varpå officianten lyste frid över stoftet.
Den stora tillslutningen och hyllningarna till den döde vittnar om den uppskattning han i livstiden rönt i orten. Han efterlämnar minnet av en duktig och skötsam arbetare, som ständigt var i verksamhet. Sitt nya hem hade han huvudsakligen byggt själv och han stod nu i sin bästa ålder, då döden plöteligt avklippte livstråden.
Bland de talrika kransarna vid bår ren märktes en från Sv. B. T. S.-avd. nr 322, Tack, kamrat (röda band) och en från ungdomsvänner i Hablingbo, En sista hälsning (blågula band).

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 16 Mars 1938
N:r 62

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *