Landsbygden. Lau.

LAU, 6 april.
Lau distrikt av Gotlands konsumtionsförening hade i går distriktsmöte under ordförandeskap av G. Loggin. Förvaltningsrådets, styrelsens och revisorernas berättelser genomgingos och godkändes.
Till medlemsråd för arbetsåret utsågos Harry Danielsson, Sigfrid Larsson, Helmer Larsson, Ragnar Persson och Gust. Johansson. Suppleanter blevo Thure Jakobsson, Albert Karlsson, Albert Nyström, Ernfrid Södergren och Edvin Norrby.
Handelsföreståndare Carlsson lämnade en del upplysningar om rörelsen, som för Lau-butiken visade en omsättningsökning av omkring 9,000 kr. för 1936.
Efter mötesförhandlingarna talade assistent Arvid Cederqvist, Stockholm, om medlemsaktiviteten. Talaren framhöll i det uppskattade föredraget det resultatgivande i ett aktivt medlemskap, och påvisade hur köptroheten mot det egna företaget skapat fram möjligheter till pris, reglerande verksamhet även inom produktionen.
Efter föredraget följde musik av hrr Larsson och Loggin och de närvarande bjödos på kaffe. Det trevliga mötet avslutades med visning av de kooperativa filmerna ”Vi ha melodin” och ”Våra grannar österut”, som ytterligare gav medlemmarna tillfälle att ta del av den gemensamma kooperativa skapelsens betydelse för hushållen.

Gotlands Allehanda
Tisdagen 6 April 1937
Nr 77

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *