Byggnadsplan för Ljugarn.

Möte inför länsstyrelsen igår.
Länsstyrelsen hade i går sannankallat markägarna i Ljugarn till ett sammanträde för dryftande av frågan om upprättande av en byggnadsplan för samhället. Sammanträdet, som hölls å Turistpaviljongen, leddes av landshövding Rodhe, och vidare närvoro landssekreterare Löf, överlantmätare Hillert och t. f. länsarkitekten Hamrin.
Från samhället hade ett 75-tal personer kommit tillstädes, och sedan landshövdingen hållit ett inledande anförande, vidtog ett par timmars diskussion i saken, varunder meningarna voro delade om, huruvida en byggnadsplan skulle fastställas för samhället eller ej. Vid ett föregående sammanträde för ett par år sedan , hade markägarnu ställt sig bestämt avvisande, men det föreföll som om frågan denna gång skulle falla framåt, ingen tycktes direkt vara motståndare till förslaget som sådant, vad man fruktade, voro de kostnader, som genomförandet skulle komma att draga med sig, och eventuellt andra konsekvenser, som en byggnadsplan skulle ha i följd.
Diskussionen utmynnade emellertid i, att man enade sig om att tillsätta en kommitté, som skulle närmare utreda, vilket område, som skulle tagas med i en eventuellt blivande byggnadsplan. I denna kommittéinsattes överlantmätare Hillert, arkitekt Hamrin, kommunalfullmäktiges ordförande Gunnar Gustafsson, Lauritze, samt fabrikör Fritiof Bergman och lantbr. Leonard Jakobsson. Det framgick av diskussionen, att planen i första rummet skulle komma att sträcka sig ifrån Hallutebacke och ned till stranden och hamnen, vad som närmast skulle utredas gällde, hur långt planen skulle sträcka sig in i området väster om landsvägen.
Så snart kommitténs utredning hinner föreligga, torde ett nytt sammanträde komma att sammankallas.

Gotlands Allehanda
Onsdagen 9 December 1936
Nr 287

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *