S:t Olofs sjukhus.

Personalbostäderna otillräckliga.
Direktionen för S:t Olofs sjukhus i Visby har hos medicinalstyrelsen hemställt om åtgärder för beredande av en större och bättre inredd bostad för andre läkaren än den avsedda.
Bostaden har visserligen badrum, men är med hänsyn såväl till sitt läge som till sin storlek och inredning — sålunda saknas bl. a. kokvrå — sådan, att den icke lämpar sig till bostad för en gift läkare. Direktio, nen anser sig icke behöva utveckia de skäl, vilka tala för att vid sjukhuset familjebostad beredes även för de yngre läkarna, skäl, som äro särskilt starka, när det gäller Visby med sitt i viss mån isolerade läge och med. hänsyn till angelägenheten av att i möjligaste mån undvika alltför täta ombyten av läkare.
Skulle det icke vara möjligt att för närvarande finna någon tillfredsställande lösning av bostadsfrågan, synes det nödvändigt att snarast upptaga frågan om uppförande av ytterligare en byggnad för personalbostäder och där inreda läkarbostad.
I detta samband säger sig direktionen icke kunna underlåta att påpeka, att vid planerandet av detta sjukhusbygge någon för direktionens sammanträden mera lämplig lokal än överläkarens mottagningsrum icke kunnat anvisas.

Gotlands Allehanda
Tisdagen 8 December 1936
Nr 286

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *