Föreningen, Gotlands studenter i Stockholm

firade torsdagen den 3 dec. sitt 10-årsjubileum i Högskolans kårhus. Bland de inbjudna märktes föreningens inspektor, undervisningsrådet Wallin m. fru, kurator för Gotlands nation i Uppsala, fil. mag. Einar Hjorth m. fru, skådespelerskan fröken Hjördis Pettersson och sångaren herr Harry Johnselius.
Vid supén hälsade kurator Nils Linnman de närvarande välkomna och höjde ett leve för den 10-åriga föreningen. Inspektor talade om föreningens uppgift som sammanhållande kraft och uppfostrare och uttalade den förhoppningen, att de 10 åren måtte mångdubblas. Därefter framförde kurator från Uppsala till föreningsmedlemmarna en hälsning från nationen i Uppsala i dess egenskap av store bror, Gotlands nation i Uppsala har nämligen redan firat sitt 250-årsjubileum.
Efter supfin gav hr Sune Skoglar en humoristisk skildring av föreningens tillkomst och första år, åtföljd av lustiga och intressanta utdrag ur äldre protokoll, och vädjade till de församlede medlemmarna att snarast möjligt uppteckna föreningens tidigare historia.
Den musikaliska underhållningen ombesörjdes av Hjorleif Dannert, som bl. a. spelade några egna kompositioner, och Harry Johnselius, som bidrog med sång. Hjördis Pettersson sjöng roliga visor och kupletter till eget ackompanjemang och läste dikter av Ture Nerman, livligt uppskattad och applåderad. Som sista programpunkt förekom för första gången i föreningens historia dans, vilken tråddes med liv och lust.
Den stora anslutningen, ett 50-tal personer, och den glada stämningen talar för att föreningen Gotlands Studenter i Stockholm har framtiden för sig.

Gotlands Allehanda
Måndagen 7 December 1936
Nr 285

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *