Idrott och sport.

»På skidor» 1935.
På skidor, ja. Det låter ju nästan såsom moni då man talar om skidor i sammanhang med Gotlands »tropiska» klimat Vinter ha vi ju faktiskt inte haft på många år, och snö har man nästan glömt vad det är. Tyvärr, men vad kunna vi väl göra mot dessa naturens nycker, som ta sig uttryck i grönskande ängar »och fagra blomster vid julstid, medan man i höga norden gläds åt den friskaste vinter.
Dock är det intet som hindrar, om vi bli påminda om vinter och vintersport, i minst den nyttiga och nöjsamma skidåkningen. Giv din son ller flicka därför Skidträmjandets utmärkta årsbok »På skidor» till julklapp, ty innehållet däri är det bästa surrogat för oss tropikmänniskor att få uppleva den härliga nordiska vintern med alla dess fröjder. Allt det trevliga, som där läses, har faktiskt förmåga att ge färg åt bleka kinder och komma mungorna att andas friska fläktar, bildlikt sagt, och tala sen med de ungdomar, som varit lyckliga nog att ha fått vara med om någon skolungdomens färd upp till snövidderna och fjällen. Du kommer att längta dit, och insupa nya krafter med den friska rena luften däruppe. Det är det som föreningen Skidlöpningens främjande i Sverige bl. a. också syftar till, och dess årsskrift är i sig själv en helt enkelt ypperlig propaganda.
Svensk skidkalender ger en mängd värdefulla upplysningar om vintersporten och har en massa tabeller av olika slag ang. nämda sport. En guppslagsbok för alla dem, som ha intresse för skidlöpning och vinteridrott i allmänhet.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 18 December 1934
N:r 295

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *