Berusad bilist kör över ung flicka.

Vid 5-tiden i går eftermiddag inträffade å Stenkumlaväg i närheten av elektricitetsverket en olycka, som åsamkade en flicka i 16-årsåldern åtskillig skada. Flickan, som var dotter till i dagarna avlidne stadsarbetaren Axel Hallberg, hade varit i staden att uträtta en del ärenden i samband med faderns förestående begravning och var på väg till sitt hem vid Söderhem. Hon såg en bil komma efter sig på vägen och gick så nära hagtornshäcken vid vägkanten som möjligt, men bilen gjorde en alldeles omotiverad gir och körde på henne, så att hon blev omkullstött av bilens vänstra stänkskärm och släpad med bilen ett stycke. Hon fick sina kläder och underkläder söndertrasade och kontusioner såväl i ansiktet som på kroppen.
Bilen fördes av Robert Pettersson, innehavare av bensinstationen vid Söderväg. Denne ansågs av omkringstående personer onykter och det ansågs olämpligt, att han skulle fortsätta bilfärden, men med hjälp av en kamrat i bilen, tog han den överkörda flickan i denna och körde till Söderhem. Under färden har bilen enligt uppgift gjort nya slingerbultar på vägen. Polisen tillkallades emellertid och anhöll Pettersson, som då hunnit bege sig till sitt hem. Han befanns vara så påverkad av starka drycker, att han fick stanna några timmar i polisarresten, varjämte även blodprov togs av honom. Själv uppger han, att han förtärt 20 cl. spritdrycker, men det anses troligt, att denna siffra skall visa sig vara alldeles för liten, när statens rättskemiska laboratorium hunnit yttra sig över blodprovet.
Den överkörda flicken ansågs icke vara i behov av lasarettsvård, utan kunde stanna i hemmet, där hon bereddes tillsyn av läkare.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 22 december 1932
N:r 298

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *