Från sjön.

(Meddeladt af grosshandlare Molander.) Skeppet Moya, kapten Hagberg, afseglade 11 dennes från Mandel till St. Malo. Allt väl.
— Skeppet Express, Larsson, hemma i Gefle, som ankrat på Köbenhavns yttre redd, har i närheten af Bornholm varit i kollision med skonerten Henrik, hemma i Slite, och derigenom ofvan bord erhållit någon skada, som dock icke befans vara till hinder för att fartyget fortsätter resan till Newcastle med sin i hemorten intagna last.
— Jakten Rhea, kapten Christian Madsen, hemma i Kjaerteminde, på reta från Halmstad till Danmark med timmerlast, kantrade i Sundet mellan Hallands Väderö och Torekov 10 dennes. Lotsbåten lyckades rädda besättningen, men måste låta jakten drifva.
— Natten till 7 dennes strandade i Strömstad hemmahörande skonertskeppet Hoppet, kapten Hans Knutsson, destinerad från Goole dit med kollast, på Vikertangen, norska Valöarna. Fartyget blir antagligen vrak; besättningen är räddad. Såväl fartyg som last voro
försäkrade.
— Till Malmö har inkommit briggen Oskar, kapten K. L. Randberg, från Vestervik, efter en ganska besvärlig resa. Då den för något öfver en månad sedan var på väg till Aarhus med trälast, öfverseglade den i Kattegat en tysk brigg Alice, från Memel, och fick dervid sin klyfvarbom bräckt, kvarjämte den led några andra obetydliga skador. På hemfärden utsattes den för så svåra stormar, att den måste ankra på Helsingsörs redd, sons ej kunde lemnas på tio dagar och der den kom i kollision med en dansk brigg utan att likväl någotdera af fartygen tog någon skada. Då den derifrån skulle fortsätta resan hindrades den af motvind och ström att komma förbi Falsterbo ref, hvarför den vände för ett ingå i hamn längre opp i Sundet. I lördags e. m. kl. 1/2 3 kom den emellertid på grund på Saltholm, hvarifrån den drogs flott af ångaren Kastrup från Köbenhavn och ingick till Malmö, der den antagligen kommer att öfvervintra.

Gotlands Allehanda
Fredagen 14 December 1888
N:r 100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *