En svår bergning

har en af Neptunbolagets båtar nyligen utfört, å engelske ångaren Commodor, förd af kapten John Edgard hemma i Newcastle, kommande från Stettin, och distinorad till Räfsö, tom, hvilken strandade i fredags åtta dagar nedan under tjocka kl. 1/2 5 f. m. vid Mörbylilla på Ölands vestkust.
Ångaren Poseidon beordrades nämligen att afgå till strandningsstället för att assistera. Poseidon var, då ordern anlände, sysselsatt med flottagning af tyska fisksumpen Konrad som strandat på Eckells udde på Ölands vestkust och blifvit uppkastad på 5 fots vatten samt vattenfyld. Tätnings- och pumpningsarbetet var just i fall gång, då Poseidon på grund af ordern måste lemna Konrad, som sedermera blef vrak.
Vid tvåtiden på e. m. i fredags åtta dagar sedan anlände Poseidon till Commedors strandningsställe, hvarefter dykareundessökning företogs. Fartyget befans hafva ränt upp 2 fot efter hela sin längd på en kalkstenshäll och var vattenfyldt i förrammet.
Till följd af sjö och vind måste bergningsarbetet afbrytas och Poesidon lemna platsen. På söndags morgon återkom Poseidon och började åter bergningsarbetet, som på måndags morgon dock ånyo måste afbrytas till följd af stark vestlig storm, som rasade äfven följande dag. Poesidon nödgades gå in till Bargqvara för att söka skydd.
På onsdags morgon återkom Poseidon till strandningsstället, och det befans då, att Commodor till följd af de två föregående dagarnas storm blifvit vattenfyld i alla rum. Enär det var så grundt på den plats der Commodor strandat, kunde Poseidon ej lägga till vid sidan, utan måste att mindre segelfartyg förhyras för transportering af pumpmateriel. Fem slanger i universalpumpan, hvilken gifter 350 ton i timmen, sattes i gång, hvarjämte dykare samtidigt voro nere för att täta fartyget. På eftermiddagen nedförde Poseidon vattnet, men på aftonen måste Commodor till följd af tilltagande sydvestlig vind åter fyllas och Poseidon afgå från stället. På fredags morgon kl. 3 var Poseidon åter tillbaka och fortsatte arbetet, hvarefter Commodor vid 12 tiden var läns i alla rum. Den svåra 12-tumskabeln utfördes och ombordfördes på Commodor, som vid 4-tiden på e. m. var flott. Derefter tätades fartyget och stöttades tanktaket på natten.
På lördagen bogserades Commodor af Poseidon för att ingå till Oskarshamn, men kl. 6 på aftonen måste fartyget för mörkrets skull kasta ankar vid Furön. Följande morgon inkommo de båda fartygen till Oskarshamn.
Commodor, som är betydligt skadad i bottnen, skall reparera i dervarande docka.

Gotlands Allehanda
Måndagen 12 November 1888
N:r 91

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *