Från landsbygden. Väte.

VÄTE, 23 nov.
Fredsförkunnaren strejkade. Enl. annonsering såväl i tidningarna som genom tillkännagivanden och affischering här i socknen skulle i går kväll kl. halv 8 hållas ett fredsföredrag i friförsamlingens missionshus av pastor Palmgren fr. Stockholm, som också skulle illustrera föredraget med ljusbilder från världskriget, vadan vi på utsatt tid sutto bänkade i lokalen, så många den kunde rymma.
Men ingen talare syntes till och ingen visste något om honom. Vi dröjde till kl. 8 och däröver, men nixt: ingen talare kom. Under väntetiden sjöngos ett par sånger till orgel, varefter pred. L. G. Andersson läste en Davids psalm ooh talade däröver en stund, samt avslöt med bön. Så sjöngo vi: »Så går en dag ifrån vår tid» och gingo vi dädan hem igen, sedan vi gjort dem goda gärningen att offra vår 35-öresavgift till fredssakens befrämjande.
Enl. pred. A:s utsago fingo vi veta, att vi gått miste om någon riktigt non plus ultra, båda vad talare och bilder beträffade, och vi beklagade djupt alla med honom det skedda. Men vad var att gör? Det blev i alla fall en liten utflykt i månsken och vackert väder. Men hur det var med talaren undrade vi mycket över. Ty det finns ju ett telefonnät i socknen.

Gotlands Allehanda
Fredagen 23 november 1928
Nr 276

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *