Om jernvägsmissödet

i går morgse vid Roma. station kunna vi nu ytterligare meddela:
Stationsinspektor Lokrantz hade kort innan södra tågets ankomst personligen eftersett växlarne och då funnit dem riktigt lagda. Sedermera hade stationsporsonalen sysselsatt sig med vagnväxling och när densamma var verkstäld, glömde statlonskarlen — Dahlström att Ånyo omkasta växeln, hvarför den låg öppen in på kreatursvagnspåret.
Semaforen å stationen visade klart, tåget norrifrån stod redan inne på stationen, och under sådana förhållanden gick det södra tåget fram med vanlig fart.
Men då det hunnit midt i den strax söder om stationen befintliga kurvan, märktes felväxlingen af såväl lokomotivföraren som konduktören. Den förre stoppade genast, den senare bromsade. Men som rälen var fuktig af regnet, som fallit hela morgonen, gled tåget trots stopp och bromsning framåt med nästan oförminskad fart och törnade så på de fyra å spåret stående vagnarne, som mycket betänkligt ramponerades. Kreaturen voro tillböriga hemmansägaren Kolmodin och kreaturshandlaren Johansson, båda i Ganthem. Det var den förres djur, som blefvo skadade. Den ena oxen nedslagtades igår, den andra har i dag förts till staden för att säljas. Her Kolmodin har med 450 kr, erhållit ersättning för de båda djuren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *