Från landsbygden.

Hangvar 14 Febr.
Torsdagen 12 dennes på eftermiddagen utkörde en arbetskarl i sällskap med sin hustru från Visby till Kappelshamn med ett varnlass. Kommen på skogvägen mellan Lummelunda och Stenkyrka hände den olägenheten, att lasset kullkördes i diket till följd at den isbelagda vägen, och som en del varor voro för tunga för dem att åter upptaga och vädret svårt med snöstorm, måste varorna lemnas. Framkomne till en gästgifvaregård begärde de att få husrum för sig och hästar öfver natten mot betalning, men blefvo der nekade och utvisade i det förfärliga vädret. Efter ännu ytterligare försök att träffa hjelpsamma medmenniskor i sin belägenhet lyckades de ändtligen att få stanna öfver natten hos en person i Stenkyrka. Underligt synes, att det kan finnas så obarmhertiga menniskor i våra dagar.

Vamlingbo, 13 Febr.
Vid extra kommunalstämma har till ledamöter i årets bevillningsberedning valts hemmansägarne L. Olofsson, Petsarfve, och Z. Johansson, Storms, samt till suppleant kyrkoherde P. Kullin.

Lärbro, 14 Febr.
Eldsvåda. Häromdagen nedbrann en vädermjölqvarn, tillhörig fanjunkare Oskar Hedvall vid Angelbos. Vid förhöret framgick, att Hedvall jämte sin fader var i qvarnen qvällen förut och malde, då fram emot midnatt vinden gick öfver till nordlig med orkanlik storm, hvarför de måste stoppa qvarnen med pressen. Det antogs att sjelfantändning skett. Qvarnen var försäkrad i Gotlands norra härads brandstodsförening för 1,000 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *