Från sjön.

— I måndags på morgonen vid 5-tiden strandade norr om Tistlarne på Vestkusten engelske ångaren »Moss Brown», kapten A. Dobson. Ångaren, som var lastad med trä, kom från Nyhamn och skulle till London.
En af Switzers bergningsångare afgick på f. m. till strandningsstället, och kanonbå en »Alfhild» skulle äfven gitgå för att, om så behöfdea, lemna assistens.
Enligt senare meddelande uppgifves anledningen til strandningen ha varit, att kaptenen tagit Vinga för Trindelen.
Ångaren är hemma i Whitby och mäter 1,131 registerton.
— Ångfartyget Albanian som strandat på Öland, togs i lördags flott af Neptuniångarne Argo och Poseidon, men till följd af svårt väder måste dessa åter i söndags förmiddag släppa fartyget, som nu blifvit vrak.
— En räddningsbåt har i måndags räddat från den på Mestergrund strandade svenska barken Nagemi 17 personer, bland hvilka kaptenens fru och dotter samt en passagerare hvilka förts till Svinemünde.
— Till Kjöge hamn har ankommit sko: nerten Betty Maria från Djurvik, kapten Larsson, Tre man af besättningen hafva transporterats till sjukhus på grund af kallbrani i händerna. x En tremastad skonert (namnet okändt) kapten Andersson från Bergdvara, och svenska skonerten Axel, kapten Bendtson, med cement hafva lyckligt ditkommit.
— Ryska galeasen Loonie, kapten Emmann, inkom i tisdags till Idö, segelsleten, med mesanmasten kapad. Den skall inbogseras till Vestery k för att vinterläggas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *