Idrottstäflingarne

härstädes söndagen 17 dennes tyckas omfattas med lifligaste intresse af alla, icke minst af dem som så att säga endast kunna vara passiva deltagare, d. v. s. skänka bidrag till täflingarne. Men utan tvifvel äro dock dessa passiva deltagare de mest aktiva, ty utan deras hjelp skulle täflingarne näppeligen ha kunnat komma till stånd.
Till hvad vi förut ha omtalat rörande gåfvor till täflingarne ha vi i dag att nämna, att konsul Edvard Liljewalch i Stockholm skänkt 100 kronor till ett pris åt det pärklag, som i puttpärk befinnes vara det bästa och besegrar de öfriga.
Likaledes har Stefaniegillet i går beslutat skänka till täflingarne 25 kronor under namn af »Stefaniegillets pris».
I nästa nummer af tidningen kommer mera detaljeradt program att inflyta. Vi ha emellertid anmodats att i förväg omnämna, att täflingarne denna gång icke komma att ske i verkliga våg, d. v. s. så att man ovilkorligen behöfver blifva segrare i mer än ett spel för att blifva berättigad till pris, utan äger täflande parti eller enskild rätt att täfla antingen i pärk eller varpa eller hvilken annan gotländsk lek som helst, ty priser komma att utdelas för hvarje särskildt slag af spel.
Utom de ofvan nämda tvänne priserna ha komiterade till sitt förfogande tvänne pris, ett på 50 och ett på 25 kronor, skänkta af Gotlandsgillet, hvarförutom en mängd smärre pris komma att i mån af tillgång utdelas.
Till sist ha vi ombedts påminna dels om insamlingslistornas insändande med snaraste, dels om vigten af att i tid inkomma med anmälningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *