Från sjön.

— En Gotlands-skuta, som slitit ondt på sjön under stormen inkom i måndags morse till Ystad näml. galeasen Apollo från Visby med kalksten.
— Briggen Norrbotten, kapten Blumenthal, inkom till Kalmar i söndags för att lossa och reparera.
— Bergningskångaren Neptun har inbogserat havererade ångaren »Francfort» till Oskarshamn.
— Skonerten Augusta, kapten Jansson, lastad med sten och på resa från Vestervik till Stettin, strandade utanför Svinemünde i förra veckan.
— Sveoska barkskeppet »Dagny», hemma i Råå och fördt af kapten Göransson, har under storm sjunkit utanför Almeria. Hela besättningen är räddad.
— Skon. Två Bröder, kapten P. Nilsson, hemma i Kristianopel, på resa från Kalmar till Odense med trävaror, är efter skedd grundstötning inbergad till Stralsund.
— I lördags inkom i Helsingborgs hamn i Råå hemmahörande skonerten »Unionen», kapten Buttler som på resa från Höganäs till Räfsö med lerfabrikater under de senaste svåra ostliga stormarne sprungit läck i Östersjön.
— Sölvesborgsbarken »Else» re Hellberg på resa från Helsingborg till Hernösand med last af tegel och mjöl, har i lördags inbogserats till Köbenhavn med förlust af bogspröt och kollisionsskador å skrofvet, efter att liggande för ankar i Falsterbo ha blifvit påseglad af ett obekant fartyg.
— »Ernst Robert», kapten Selling, hemmahörande i Hernösand, kommande från Strömsholm till Galtström med last af jeromalm, strandade, såsom redan meddelats, tidigt i tisdags morse på inre sidan af Storjungfrun.
Ångbåten, som i vinter legat under reparation vid Bergsund, sjönk på 12 fots djup eller så nära land att besättningen kunde rädda sig på Storjangfrun.
Som båten ej var assurerad, kommer den driftige befälhafvaren, sjelf redare, att lida en betydlig förlust.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *