Från sjön.

— En fasansfull natt hade besättningen på fiskebåten Swalan från Råå, som under snöstormen i tisdags sökte ingå till Helsingborg. Då båtev befann sig tvärs fyren kl. mellan 2 och 3 på natten, fastnade den i is och dref nordvart med den sydvestliga vinden och sydliga strömmen tills, den ungefär midt för pumphuset i nya hamnen törnade mot och sjönk.
Efter mycket besvär lyckades det besättningen, 4 man utom skepparen, att på de glatta stenarne som ligga utanför stenkajen krypa i land, men det värsta var att komma upp på kajen, enär inga som helst trappor eller andra föremål finnas till hjelp för att kunna komma upp. Karlarne måste derför stå ofvanpå hvarandra, och efter det den ena af dem uppkommit, måste han använda sin lifrem för att kunna nå de andra.
Fiskarenas belägenhet ute på det ödsliga stenrefvet midt i natten var, som maa nog kan föreställa sig, rätt kritisk. På de af is glatta stenarne måste de varsamt krypa för att nå fram till muren, och då de huuno dit, hade de intet annat medel att komma öfver denna än, som nyss nämdes, genom att stå på hvarandras axlar. Enligt deras egen utsago hade räddning varit omöjlig, om högvatten hade varit rådande. Våta och frusna lyckades de praktisera sig fram längs den vya vågbrytaren till fyrhuset och vidare in till staden.
Skepparen och de öfriga af besättningen, som hade del i qvassen, hafva naturligvis gjort en svår förlust, då de nu stå utan medel att kuna bedrifva sin näring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *