Gotland runt.

ÖSTERGARN.
”Resa genom järnridån” var rubriken på den föreläsning, som Romaklosters föreläsningsföreningar i onsdags kväll anordnat i Östergarns bygdegård. Det var kyrkoherde Erik Beijer, Vänge, som i närmare två timmar berättade om en resa till de tre städerna Berlin, Prag och Wien.
I Berlin kontrasterade den västra delen ned sin nya bebyggelse och moderna erkitektur skarpt mot den östra deien med sina alltjämt kvarvarande ruiner från kriget. 1 Prag och Wien var det främst kulturhistoriska byggnader och minnesmärken som föreläsaren talade om och visade utomordentligt vackra färgbilder av.

GERUM.
SMU-are samlar för Agadir. Juniorerfr tillhörande Svenska missionsförbundets ungdom hane i torsdags kväll anordnat en fest till förmån för de överlevande i Agadir. Ungdomarna stod för det mesta av programmet som upptog sång, uppläsning m. m. Dessutom: medverkade pastorerna Gidefeldt och Dackerud med sång och tal.
Juniorernas föräldrar och ledare hade ordnat med kaffeservering, vidare förrättades paketauktion och kollekt upptogs. Allt. detta inbringade 450 kronor, vilket oavkortat kommer att gå till Agadir.

Gotlänningen
Måndagen den 28 mars 1960
Nr: 73

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *