Basar

har i dag på e. m. öppnats i goodtemplarlokalen vid Mellangatan och kommer att fortgå äfven i morgon afton.
Den vackra salen är rikligt prydd med blommor och grönt, som slingrar sig i girlanger kring pelare och ntefter läktarne. I fonden synes en hel liten lund af granar, hvilka vackra nordiska träd också på båda sidor af salen bilda små bersåer, der förfriskningar serveras. Midt på golfvet prunkar en väldig pyramid af de mest olikartade växter. Det är en doftaf frisk grönska utbredd i hela salen.
Längs sidorna äro försäljningsborden placerade. Till höger närmast dörren nästan dignar ett bord under en mängd hashållsväxter af jättelik storlek, kålrötter och kålhufvod, morötter och palsternackor m. m. Det är en riktig fägnad att se på dessa jordens rika håfvor. På de öfriga borden voro uppstälda och framlagda en rik samling af allehanda nyttiga föremål, stickade, virkade och sydda saker, slöjdalster, prydnadsväxter, frukt och böcker, mycket annat att förtiga.
Vid vårt besök strax på middagan var der ännu folktomt. Basaren var ännu ej öppnad. Men der blir säkert folk under aftonens lopp, ty det är rikligen sörjdt både för lekamlig och andlig välfägnad.

Gotlands Allehanda
Onsdagen 16 Oktober 1889
N:r 119

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *