Ett svårare öfvervåld

föröfvades i måndags afton vid Klintehamn, dervid ovanligt nog för våra lugna trakter knifven utgjorde anfallsvapnet.
Arbetarne Johan Olof Karlsson och Pettersson voro kamrater från ett kanalgräfningsarbete i Sproge, derifrån de i söndags begifvit sig till Klinte, hvarest de qvardröjde äfven öfver måndagen. Hela den dagen voro de båda vännerna tillsamman och söpo, men kommo så småningom osams, enligt hvad det uppgifves på grund af att Karlsson beskylt Pettersson att ha stulit penningar af honom.
Tämligen beskänkta anlände de vid 5-tiden till Petterssons logi vid hamnen, då Pettersson gick in till sitt. Karlsson rusade i vredesmod efter, men hindrades af Pettersson att komma längre än in i förstugan. Karlsson blef då alldeles vild, drog knif och började med denna på det förskräckligaste bearbeta Pettersson i ansigtet och hufvudet.
Folk kom till under tumultet och slet den vilde sällen från hans offer, hvarpå Karlsson gick hem och lade sig att sofva.
Telefonbud hade emellertid afgått till t. f. länsman E. Eneman i Fardhem, hvilken så fort sig göra lät ankom till stället och sökte upp Karlsson. Denne sof fortfarande, och då han väcktes samt fick veta hvad det nu var fråga om, blef han &nyo alldeles vild, så att tre karlar fordrades för att öfvermanna honom.
Karlsson häktades genast och fördes under stark bevakning samma natt till härvarande läasfängelse. För länsmannen vägrade han uppgifva sitt namn, men tycktes på vägen till häktet ha kommit på bättre tankar.
Karlsson, som nu afbidar ransakning härstädes, är enligt sin egen uppgift född 1866 i Ljungby socken af Kalmar län.
Den illa tilltygade Pettersson vårdas för närvarande i Klinte. Fara för lifvet lär dock ej förefinnas.

Gotlands Allehanda
Onsdagen 9 Oktober 1889
N:r 116

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *