Utskänkningsfrågan

förekommer ånyo hos stadsfullmäktige om tisdag. De utsedde komiterade lära i afgifvet utlåtande hafva tillstyrkt en förnyad framställnivg i ämnet till länsstyrelsen, gående en medelväg och omfattande endast en del af bvad som förra gåbgen begärdes, men afslogs. Komiterade föreslå nämligen, att man pu skulle inskränka sig till en framställniog rörande endast sommarmånaderna Maj—Sept., hvarunder man skulle begära rätt till utskänkning på söndagarne för hotellet och D. B. W:s paviljong mellan kl. 2—4 och 6—10 e.m.
I sin motivering härför anföra komiterade — hvad som erfarenheten redan bestyrkt — svårigheten att utan upprepade lagbrott eller kringgående af lagen tillämpa förordningen och de påkalla i ordningens och laglydnadens intrésse länsstyrelsens mellankomst, så mycket hellre som redan två andra länsstyrelser bland de fyra, som från början afslogo likartade framställvingar, nämligen i Linköpings och Malmöhus län redan funnit skäligt att modifiera sina åsigter med hänsyn särskildt till nutvärdshus under den ljusare årstiden. Komiterade befara genom undantagsställving särskildt för Visby i detta afseende en minskning i den ström af resande, som man vill göra allt för att få hit och som för vårt samhälle i ekonomiskt afseende spelar en väsendtligt större roll än t. ex.
för Linköping och Malmö.
Komitsrade uttrycka derför den förhopp ning, att länsstyrelsens bifall skall följa på en ånyo gjord, till en kortare del af året inskränkt framställning i nyss anfördt syfte.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 4 Juni 1886
N:r 45.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *