Från Fårösund

skrefs till Gotlands Allehanda i söndags: I dag kl. 6 på morgonen afgick sista afdelningen af den här förlagda flottan nämligen kranpråmen or 3 och 2 minbåtar, bogserade af kanonbåtarne Alfhild och Astrid, allt till stor glädje för omkringliggande näjdens befolkning, som för det första var förskräckt för det väntade kriget och sedan för den stora qvantitet dynamit och krut, som fartygen innehade, hvilket i värsta fall enligt deras åsigt skulle kunnat spränga hbalfva vår ö i luften. Nu är för närvarande tyst och stilla utom att emellanåt några af de här och vid norra inloppet stativnerade arbetare från Visby och andra delar af landet bryta tystnaden efter användande af minor i form af qvartkannsbuteljer.
Under de få dagar jag vistats här har jag funnit, att alla lifsförnödenbeter blifvit betydligt dyrare genom denna tillökning i folkmängd, och kuappast har man till något pris kunnat erhålla mat och logi. Som jag hörde, lär en handlande i Visby inköpt ett hus här för att inredas till rum för resande, något som är ganska behöfligt.
Friskt och skönt är här. Tar man sig en promenad uppåt de vackra omgifningarne, kan man vid återkomsten taga sig ett skönt bad i ett af handlanden Högström uppfördt badhus.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 28 Juli 1885
N:r 60.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *