Från sjön.

Bergningsångaren Neptun afgick i söndags härifrån Visby för att bispringa engelska ångaren »Skyro», som i barlast strandade i söndags i närheten af Karlskrona. Äfven Poseidon har från Oskarshamn afgått till strandningsstället.
— Grimskärs södra fyr har nu blifvit släckt på grund deraf att ingen hafsvak åt detta hå!l synes. Deremot brinna såväl Grimskärs norra, som Skäggenäs, Ispeuddes och Borgholms fyrar fortfarande så länge någon ångare trafikerar linien Kalmar—Borgholm. Föst när detta blir omöjligt, komma samtliga fyrar att släckas.
— Till Göteborg skrefs i fredags från Kalfsund: Det har lyckats bergningsångarne Färdig och Göteborg att upptaga den sjunkna ångaren Sjöfröken, som strandade utanför Sälö torsdagen 22 Jan. på eftermiddagen. Den inbogserades till Kalfsund i går afton, och man har för afsigt att der lyfta Sjöfröken bättre, innan den uppbogseras till Göteborg. Isförhållandena hafva varit mycket svåra och tjocka rådande, hvilka omständigheter mycket försvårat bergningsarbetet, men i går afton var isen något skingrad och i stark rörelse nordvart, hvadan man tror, att det som i dag blir rent vatten från Hällsö och förbi Marstrand.
— Göteborgsångaren Sölve, kapten Balkenhausen, har på resa från Hartlepool till Ystad strandat vid Torekov. Förrummet är vattenfyldt. Besättningen är bergad.
— Från Stockholm skrefs i lördags: För några dagar sedan anlände hit till skärgården ångfartyget Tirfing, hemma i Göteborg och fördt af kapten A. Hertz, hit destineradt från Landskrona med last af majs. Som kn KA är bredare, än hvad isrännan var uppbråkad till, kom det ej längre än till Gälnö, der det fastnade. Sedermera hafva under de närmaste dagarne bogseringsåugfartygen Framåt och Tor varit ute och arbetat rätt betydligt i isen för att få Tirfing igenom. Detta lyckades slutligen i går, sedan man haft det värsta arbetet i Ramsö sund, der första isen & ömse sidor om rännan var i3 tum tjock, då fartyget ändtligen uppkom hit.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 4 Februari 1885
N:r 10.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *