Från sjön.

Skeppet Euagenie, kapten Lindström, anlände i förgår till Rio de Janeiro.
— En en ny ångslup som bär namnet »Emma», ankom i fredags till Vestervik från Oskarshamn, å hvars mekaniska verkstad den isomras bygts. Båten har 5 hästars maskin, är solid och vacker och afsedd såväl för bogsering, som person- och godsföring. Den eges af grosshandlare G. Ideström i Oskarshamn .
— Skonerten »Robert» kapten Svensson, hemmahörande i Oskarshamn och på väg dit från Middlesbro med last af stenkol och jern, har sprungit läck och inbogserats till Fredrikshamn för att lossa.
— Under den svåra storm, som rasade natten mellan 1 och 2 d:s måste i Karlshamn hemmahörande skonerten »Maria», förd afkap ten L. Ternström, öfvergifvas atbesättningen omkring 3 mil öster om Öland. Fartyget var då alldeles fyldt af vatten, riggen hade man nödgats kapa, däckslasten, som bestod af bräder, och alit annat å däcket jämte kaptenens och besättningens tillhörigheter voro spolade öfver bord och skutan var äfven i öfrigt mycket betydligt ramponerad. Kl. 6 på morgonen och som det tycktes i sista ögonblicket bergades kaptenen och besättningen af en skonert från Råå och landsattes på Långöra. Det förolyckade fartyget har derefter i onsdags funnits ilandflutet på Ölands östra kust.
— Skonerten »Wilhelmina», hemmahörande i Östra Torp och förd af skepparen A. Jönsson, som för ett par dagar sedan afseglade från Karlshamn med last af huggen granitsten från Stenrö, destinerad till Köbenhavn, har inkommit till Ystad så svårt läck, att lasten derstädes måste upplossas och fartyget undergå reparation.
— I lördags afton togs finska lotsverkets ångfartyg Ahkera af grund af bergningsångaren Poseidon och infördes till Kristinestad, der tätning af fartyget företogs af dykare, hvarefter Poseidon återvände till Stockholm.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 12 September 1884
N:r 74.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *